Werken in de groenvoorziening

afwisselend werk in een team

Werken in de groenvoorziening betekent afwisselend werk in een leuk team met collega’s. We houden rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen.
De werkbegeleider begeleidt jou en je team en zorgt dat je op een fijne manier kunt werken. Je kunt ook certificaten en diploma’s halen. Er zijn binnen en buiten WSD mogelijkheden om door te groeien.

Werken in een team

Wie in de groenvoorziening werkt, is nooit alleen. In je team ontmoet je andere mensen en heb je een gezellig praatje. Samen met je collega’s werk je elke dag op een andere plek in de wijk. Ook heeft je team veel vrijheid en is het werktempo aangepast. Werk je liever alleen? Dat kan ook. We passen de werkplek aan zodat het bij je past.

Voor jongeren zijn er aparte teams met begeleiding door mensen die een goede klik met jongeren hebben.

Voor mensen die de Nederlandse taal nog moeten leren, hebben we aparte teams met begeleiding. Zij helpen je bij het leren van de Nederlandse taal.

Certificaten en diploma's halen

In de groenvoorziening is er altijd iets te leren. Je leert veel door het werk te doen. Ook organiseren we vaak momenten (toolboxen) om je meer te leren. Bijvoorbeeld over heggen knippen en bladblazen. Daarnaast kijken we naar jouw talenten. Waar ben je al goed in en wat kun je daar nog meer van leren? Bij WSD heb je in de groenvoorziening de meeste mogelijkheden om certificaten en diploma’s te halen. Met diploma's en certificaten heb je meer kans op werk bij een regulier bedrijf. Werkgevers vinden het aantrekkelijk als je je papiertje op zak hebt. Wat dacht je van:

  • VCA (helpt je om veilig je werk te doen)

  • Praktijkleerlijn groen

  • Bosmaaier

  • Kettingzaag

  • Wet Natuurbescherming

  • E-rijbewijs halen B

Jouw werkbegeleider helpt je

Jouw werkbegeleider is er om de dag te starten en om uit te leggen wat jullie moeten doen. Als je het niet begrijpt dan is dat geen probleem. Hij of zij legt het gerust nog een keer uit. De werkbegeleider is er ook voor jou persoonlijk. Hij of zij helpt je om je te ontwikkelen. Samen kijken jullie wat je nog mag leren. De werkbegeleider is ook je aanspreekpunt als je vragen hebt of als je ergens mee zit.

Je werkt dicht bij huis

In de gemeente waar jij woont, verzorgt WSD de groenvoorziening. Daar is ook een werkplek voor jou. Je kunt dus in jouw woonplaats in het groen werken. Als je geen vervoer hebt dan kan WSD je een fiets lenen zodat je op je werk kan komen.

Gevarieerd werk

Werken in het groen is gezond en gevarieerd. Je werkt lekker in de buitenlucht. Natuurlijk schoffelen we. En daarnaast zijn er door het jaar heen ook andere werkzaamheden:

Man met bladblazer

Blad ruimen met de rugblazer, veegmachine of de trilo

Blad ruimen met de rugblazer, veegmachine of de trilo

foto volgt

Heggen knippen

Heggen knippen

foto volgt

Bosmaaien

(met de hand maaien van grassen, kruiden en lichte houtige gewassen rondom obstakels of beplantingen met een gemotoriseerd gereedschap)

drie groenmedewerkers met elkaar in gesprek met een bakje koffie en een kettingzaag

Werk met de kettingzaag

Werk met de kettingzaag

foto volgt

Vervangen van planten en boompjes

Vervangen van planten en boompjes

Medewerker maakt de kettingzaag schoon

Schoonmaken van materialen

Schoonmaken van materialen

Antoon schoffelt in een perkje

Schoffelen

Schoffelen

foto volgt

Zwerfafval prikken

Zwerfafval prikken

foto volgt

Randsnoeien met de heggenschaar

Randsnoeien met de heggenschaar

twee mannen staan in een perkje waarbij een man snoeit

Snoeien met de heggenschaar

Snoeien met de heggenschaar

foto volgt

Met trimmer onkruid verwijderen op verhardingen

Met trimmer onkruid verwijderen op verhardingen

foto volgt

Met borstelmachine onkruid en mos op verharding verwijderen

Met borstelmachine onkruid en mos op verharding verwijderen

foto volgt

Zagen

Zagen

Werken met voertuigen en gereedschappen

Je leert om op een goede manier met de voertuigen en gereedschappen te werken en er goed voor te zorgen. Ook leer je om ordelijk en systematisch te werken. Ook heel belangrijk: Je leert hoe je veilig kunt werken en waarom het belangrijk is om dit te doen.

Verschillende werkplekken

We hebben verschillende werkplekken. Doordat je veel verschillende werkzaamheden uitvoert, blijft het werk uitdagend. Zit jouw werkdag er op? Dan heb je meteen zichtbaar resultaat van het werk dat je gedaan hebt. Het ziet er weer netjes uit.

  • in de wijk

  • sportvelden

  • parken

  • industrieterreinen

Doorgroeien naar ander werk

Wil jij doorgroeien in je werk? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Bij WSD kun je doorgroeien naar de milieustraat, de fietsenstalling of sporthalbeheer. Ook zijn er mogelijkheden om in het vrije bedrijf machinaal werk te gaan doen. Bij hoveniers en bedrijven die in de openbare ruimte werken is grote vraag naar medewerkers. We hebben daar goede relaties mee en helpen je graag verder.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten over werken in de groenvoorziening? Bel of app met Natasja. Zij vertelt je graag meer. Liever een dagje zelf uitproberen? Ook dat kan. Personeelsconsulent Irma helpt je daar graag bij.

Natasja kijkt lachend in de camera bij een kapstok met groen jassen

Natasja

Assistent teamleider

Tel: 06 341 775 00

Irma lacht en kijkt in de camera

Irma

Personeelsconsulent

Tel: 0411 650 111