Inburgeringstrajecten en zelfredzaamheid

Wij helpen vergunninghouders uit de gemeenten Best, Boxtel, Meierijstad, Nuenen, Sint-Michielsgestel, Oirschot, Oisterwijk, Son&Breugel en Vught om in te burgeren in Nederland. Het gaat om mensen met een lage taalvaardigheid die moeite hebben met het leren van een nieuwe taal en die beperkt zelfredzaam zijn. Voor hen hebben we verschillende programma’s.

Drie programma's

Z-route

Dit programma helpt mensen om zelfredzaam te worden in Nederland​. Het biedt een combinatie van taallessen, workshops en stages.​ Dit programma is voor inburgeraars met een lage taalvaardigheid.

Inburgeringstraject met dienstverband

Dit programma biedt inburgeraars de mogelijkheid om het inburgeringstraject tijdens hun werk te volgen. Voor de uren die zij werken én de uren dat ze met het inburgeringstraject bezig zijn, krijgen zij een arbeidscontract. Mensen die hiervoor kiezen zijn niet meer afhankelijk van een uitkering. Tijdens hun inburgeringstraject kunnen zij werkervaring opdoen, nieuwe kennis en vaardigheden ontwikkelen en zich voorbereiden op een baan als hun inburgeringstraject is afgerond.

Vraag bij jouw contactpersoon naar meer informatie.

Taalles en werken

In deze combinatie volgen mensen de zelfredzaamheidsroute en daarnaast werken ze een aantal uren.

Vraag bij jouw contactpersoon naar meer informatie.

Podcastserie Inburgeren.Samen.Doen.

Om succesvol samen te werken, is het cruciaal dat alle schakels in het proces van inburgering goed op elkaar zijn afgestemd. Niet alleen aan de bestuurlijke tafel maar ook op beleidsmatig en uitvoerend niveau. Elkaar informeren, snappen wie welke rol heeft, is een belangrijke eerste stap. De podcastserie Inburgeren.Samen.Doen. helpt daarbij.

De serie geeft een uniek kijkje achter de schermen van WSD. In vijf afleveringen vertellen professionals over het reilen en zeilen van het inburgeringsproces. Veel luisterplezier!

Inwoners aanmelden

Neem voor het aanmelden van inburgeraars contact op met de verantwoordelijke bij jouw gemeente.

Contact